Studietips

De fleste som skal gå skole i år starter nok på studiene neste uke, eller har allerede startet. På videregående gikk jeg studiespesialisering og deretter tok jeg en bachelorgrad. Jeg tenkte derfor å dele mine beste tips til studiene.

Grunnskole/Videregående:
- Gjør leksene dine og følg med i timene. Du slipper da anmerkninger og blir bedre forberedt til prøver eller oppgaver.
- Unngå skulking eller å komme for sent. På videregående fikk iallefall vi fravær om vi kom mer enn 10 minutt for sent til timen. Skulking kommer aldri til å være kult og sannsynligvis kommer du til å angre senere.
- Vær aktiv i timene. Rekk opp hånda når du vet svaret. Det er positivt for karakteren og da unngår du også ofte at læreren peker deg ut for å svare. 


Høyere utdanning:
- Finn din studieteknikk. Jo fortere du finner hvordan du lærer best, jo enklere blir det å planlegge hvordan du skal jobbe med fagene.
- Les gjennom pensum før forelesningene.
- Gå på forelesningene. Du taper egentlig ingenting på å gå, med mindre du helt ærlig lærer bedre alene. 
- Sett deg mål og belønn deg selv. For eksempel: Om jeg sitter hjemme og leser fredagskveld, så kan jeg få gjøre noe gøy på lørdag. Eller om jeg leser i 1 time, så kan jeg få se en episode av favoritt serien.
- Unngå skippertak. Har du jobbet jevnt med faget gjennom hele semesteret så vil det bli mye lettere før eksamen for du trenger jo bare å friske opp stoffet. Har du fag med tall (matte, økonomi osv) lønner det seg sjelden med skippertak fordi oppgavene baserer seg ofte på at du har vært gjennom alt stoffet. Disse fagene har i tillegg ofte høy strykprosent.

Felles:
- Prøv å finn motivasjon eller å sette deg mål med en belønning til slutt slik at du faktisk orker å henge med hele året. 
- Lag en plan for hvilken dag du skal gjøre hvilke lekser eller hvilken dag du skal lese på hvilket fag.

Håper dere likte tipsene og at noen får nytte av dem. 

Alle bildene er tatt fra we heart it.
#skole #utdanning #tips 

31 kommentarer

Skriv en ny kommentar


Jeg er 23 år gammel og heter Ingrid. Jeg blogger om mine interesser som blant annet er mote, mat og interiør.

Kontakt: ingridmarie92@
hotmail.com

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits