Reiseguide: Island

Her kommer en liten reiseguide for Island. Jeg var på Island både i fjor og i år, men har for det meste vært i Reykjavik og på Sør-Island. Lagre gjerne dette innlegget i bokmerkene dine om du har planer om en tur til Island i fremtiden.Hvordan komme seg dit: SAS, Norwegian og Icelandair flyr direkte fra Gardermoen til Keflavik.

Ting å se:
- Ved å ta runden "golden circle" får du med deg mye landskap og fine steder. På ruten ligger Thingvellir (her er blant annet flere scener fra game of thrones spilt inn), Gullfoss og Geysir.
- Reykjavik: Islands hovedstad er en koselig by å bare vandre rundt i. Bygninger man kan ta en ekstra titt på er blandt annet rådhuset og kulturhuset "Harpan".
- Vestmannøyene: Dette er en av mine beste opplevelser på Island. Naturen på og rundt øyene er fantastisk og i tillegg var det et utrolig koselig sted med søte hus og små butikker. Et vulkanutbrudd for noen tiår siden begravde deler av bebyggelsen på øya i aske, noen av disse er nå gravd ut igjen og man kan se de i et museum på øya. I tillegg oppsto faktisk en helt ny øy av vulkanutbruddet, denne er det da bare forskere og andre med spesiell tillatelse som har tilgang til.
- Seljalandsfoss: Dette er en foss du kan gå på baksiden av. Om man kjører bil og tar båt til Vestmannøyene er det par et par minutt ekstra kjøring til Seljalandsfoss.Ting å gjør:
Blue lagoon, den ligger ca. midt i mellom flyplassen Keflavik og Reykjavik. Om du bare skal være et par dager på Island kan det være en idè å ta turen til blue lagoon med en gang du kommer. Der er baggasjeoppbevaring og du kan ta flybuss dit. Vannet gjør håret veldig tørt, så bruk godt med balsam både før og etter og unngå å ta håret i vannet.
- Ridetur: Selv om du ikke er noe erfaren rytter kan en tur på en islandshest være veldig koselig. I tillegg kan du se på det vakre landsskapet fra hesteryggen.
- Diverse aktiviteter: Det finnes mange aktiviteter du kan prøve ut, alt ettersom hva du er interessert i. I tillegg til ridning finner du muligheter for blant annet golf, snøscooter, rafting og hvalsafari på Island. På Vestmannøyene kan man dra på ribsafari, det var kjempegøy og anbefales på det sterkeste!
- Shopping: Om du synes kjedebutikker er greit er Smaralind og Kringlan de største kjøpesenterene på Island, begge ligger i Reykjavik.
- Roadtrip rundt hele Island: Dette har jeg ikke fått gjort selv, men skal definitivt gjøre det en gang. Tror det er en veldig fin opplevelse med mye å se.Spisesteder:
- Flere steder på Island er det pølseboder, noen også med drive-in luke. Både billig og gøy å teste ut.
- Restauranten Einsi Kaldi på Vestmannøyene har veldig godt mat. Her finner du blant annet biff av hest på menyen om du vil prøve noe nytt.
- Fish Company i Reykjavik skal visst ha veldig god mat. Jeg har dessverre ikke vært innom denne enda.
- Å spise pizza på Island anbefaler jeg ikke. Vi var på en restaurant vi ble anbefalt som skulle ha Islands beste pizza, det viste seg å bli den verste pizzaen jeg noen gang har spist.
- Om du er innom en bensinstasjon anbefaler jeg å kjøpe sandwich med egg- og rekesalat. Den er så utrolig god!
- Det finnes flere internasjonale spisesteder flere steder på Island, for eksempel Taco bell, Joe & the juice og KFC.

Tips: Om du ønsker å få mest mulig ut av turen vil jeg anbefale å leie en bil. Det er ingen problem å kjøre på Island og med egen bil er det mye lettere å komme seg frem. Skal du bare en weekendtur, kan du melde deg på organiserte turer (for eksempel rundt golden circle) på forhånd, så trenger du ikke å leie bil. Været på Island er ganske ustabilt, en regnjakke og varm genser burde du nok ha i kofferten uansett årstid.

13 kommentarer

Tone Lund

04.06.2015 kl.11:40

Har veldig lyst til å reise ditt! :D

Egeo

04.06.2015 kl.12:47

Jeg har alltid hatt lyst å reise dit. Håper jeg får muligheten en gang

Cindy

04.06.2015 kl.13:36

wow sykt kult!

Iselin Renée

04.06.2015 kl.14:45

Utrolig fine bilder :)

line cecilie

04.06.2015 kl.14:54

så fint det ser ut :)

04.06.2015 kl.15:35

Vil anbefale Vegamót, bedre burger/kjøtt får du ikke! :-) + at verdens beste øl, Gull er fra island ;-)

Ingrid

04.06.2015 kl.15:48

Anonym: Takk for tips! Får teste neste gang jeg er der :D

Ingrid

04.06.2015 kl.15:48

line cecilie: Det er utrolig vakkert der :)

Ingrid

04.06.2015 kl.15:48

Iselin Renée: Tusen takk :)

Anneli Aaland

04.06.2015 kl.18:12

Så fin guide :) Ser fint ut der.

Ingrid

04.06.2015 kl.20:58

Anneli Aaland: Tusen takk :) Ja, det er et utrolig fint land :)

Vilde

04.06.2015 kl.23:20

Wow, virker som du hadde en utrolig herlig tid :D

Tam Huynh

05.06.2015 kl.00:31

Var i Island nå i februar! Var veldig fint der, men fikk ikke tid til mye sightseeing dessverre :(

Skriv en ny kommentar


Jeg er 23 år gammel og heter Ingrid. Jeg blogger om mine interesser som blant annet er mote, mat og interiør.

Kontakt: ingridmarie92@
hotmail.com

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits