Grove rundstykker til frokost

Hei! Jeg elsker å bruke litt ekstra tid på frokosten de dagene jeg har fri og mulighet til det. I dag bakte jeg derfor grove rundstykker til frokost for en skikkelig god start på lørdagen. Deigen må heve cirka en time, men har du anledning til å drøye frokosten litt kommer denne oppskriften garantert til å bidra til ukens beste frokost. Rundstykkene kan selvfølgelig også spises til lunsj, brukes i matpakka eller fryses ned til en senere anledning. 



Du trenger:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl fibramel
2 dl havregryn
0,5 dl sammalt hvete, grov
1 klype salt
1 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3 dl vann
2 ss rapsolje (eventuelt annen olje som passer til bakst)
Sesamfrø og litt melk til å pensle med

Slik gjør du:
1. Bland sammen det tørre, ha i væsken, la deigen heve i ca. 1 time.
2. Når deigen er ferdig å heve setter du stekeovnen på 225 grader,Trill ut deigen til en lang pølse og del i emner. Denne deigen holdt til 10 rundstykker for min del.
3. Trill emnene runde og press de eventuelt litt flatere når du legger de på brettet om du ikke ønsker trillrunde rundstykker.
4. Pensle rundstykkene med melk og dryss litt sesamfrø over. Da er det bare å sette brettet i ovnen og la de steke i 10-15 minutt, til du ser at de begynner å bli gyllen.





7 kommentarer

Henriette Celin

06.02.2016 kl.10:55

Så utrolig gode ut! elsker hjemmelagde grove rundstykker :-D

og liker også å bruke litt mer tid på å lage god frokost når jeg kan ^^

Q. Vyvy

06.02.2016 kl.11:51

ser så utrolig godt ut! må prøves :-)

Ingrid

07.02.2016 kl.17:48

Q. Vyvy: Ja :D

Cindy

06.02.2016 kl.17:00

så deilig!

http://hevhodet.blogg.no/

06.02.2016 kl.17:44

Dette så jo digg ut ;) Tusen takk som deler så flott oppskrift :)

Ingrid

07.02.2016 kl.17:48

http://hevhodet.blogg.no/: Bare hyggelig :D

blindhorizon

06.02.2016 kl.18:34

Det så godt ut! :)

Skriv en ny kommentar










Jeg er 23 år gammel og heter Ingrid. Jeg blogger om mine interesser som blant annet er mote, mat og interiør.

Kontakt: ingridmarie92@
hotmail.com





Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits