Reiseguide: Island

God morgen! Jeg er på vei ut døra for å dra på jobb, men først tenkte jeg å dele dette innlegget med dere. Jeg var på Island sommeren 2014 og sommeren 2015 og skal definitivt ha flere turer dit. Dette innlegget publiserte jeg for første gang i fjor sommer, men jeg tenkte at en liten repost var på tide. Dersom du har planer om en tur til Island i nærmeste fremtid må du gjerne lagre dette innlegget i favorittene dine og om du har spørsmål om Island er det bare å fyre løs i kommentarfeltet. Samboeren min vokste opp på Island og har familie der, så jeg skal nok klare å finne svar på det meste.Hvordan komme seg dit: SAS, Norwegian og Icelandair flyr direkte fra Gardermoen til Keflavik.

Ting å se:
- Ved å ta runden "golden circle" får du med deg mye landskap og fine steder. På ruten ligger Thingvellir (her er blant annet flere scener fra game of thrones spilt inn), Gullfoss og Geysir.
- Reykjavik: Islands hovedstad er en koselig by å bare vandre rundt i. Bygninger man kan ta en ekstra titt på er blandt annet rådhuset og kulturhuset "Harpan".
- Vestmannøyene: Dette er en av mine beste opplevelser på Island. Naturen på og rundt øyene er fantastisk og i tillegg var det et utrolig koselig sted med søte hus og små butikker. Et vulkanutbrudd for noen tiår siden begravde deler av bebyggelsen på øya i aske, noen av disse er nå gravd ut igjen og man kan se de i et museum på øya. I tillegg oppsto faktisk en helt ny øy av vulkanutbruddet, denne er det da bare forskere og andre med spesiell tillatelse som har tilgang til.
- Seljalandsfoss: Dette er en foss du kan gå på baksiden av. Om man kjører bil og tar båt til Vestmannøyene er det par et par minutt ekstra kjøring til Seljalandsfoss.
- Island har mye vakker natur. Isbreer, hav, fjorder, klipper, fosser og fjell finner du flere steder på den vakre øya.Ting å gjør:
Blue lagoon, den ligger ca. midt i mellom flyplassen Keflavik og Reykjavik. Om du bare skal være et par dager på Island kan det være en idè å ta turen til blue lagoon med en gang du kommer. Der er baggasjeoppbevaring og du kan ta flybuss dit. Vannet der gjør forresten håret veldig tørt, så bruk godt med balsam både før og etter og unngå helst å ta håret i vannet.
- Ridetur: Selv om du ikke er noe erfaren rytter kan en tur på en islandshest være veldig koselig. I tillegg kan du se på det vakre landsskapet fra hesteryggen.
- Diverse aktiviteter: Det finnes mange aktiviteter du kan prøve ut, alt ettersom hva du er interessert i. I tillegg til ridning finner du muligheter for blant annet golf, snøscooter, rafting og hvalsafari på Island. På Vestmannøyene kan man dra på ribsafari, det var kjempegøy og anbefales på det sterkeste!
- Shopping: Om du synes kjedebutikker er greit er Smaralind og Kringlan de største kjøpesenterene på Island, begge ligger i Reykjavik.
- Roadtrip rundt hele Island: Dette har jeg ikke fått gjort selv, men skal definitivt gjøre det en gang. Tror det er en veldig fin opplevelse med mye å se.Spisesteder:
- Flere steder på Island er det pølseboder, noen også med drive-in luke. Både billig og gøy å teste ut.
- Restauranten Einsi Kaldi på Vestmannøyene har veldig godt mat. Her finner du blant annet biff av hest på menyen om du vil prøve noe nytt.
- Fish Company i Reykjavik skal visst ha veldig god mat. Jeg har dessverre ikke vært innom denne enda.
- Å spise pizza på Island anbefaler jeg ikke. Vi var på en restaurant vi ble anbefalt som skulle ha Islands beste pizza, det viste seg å bli den verste pizzaen jeg noen gang har spist.
- Om du er innom en bensinstasjon anbefaler jeg å kjøpe sandwich med egg- og rekesalat. Den er så utrolig god!
- Det finnes flere internasjonale spisesteder flere steder på Island, for eksempel Taco bell, Joe & the juice og KFC.

Tips: Om du ønsker å få mest mulig ut av turen vil jeg anbefale å leie en bil. Det er ingen problem å kjøre på Island og med egen bil er det mye lettere å komme seg frem. Skal du bare en weekendtur, kan du melde deg på organiserte turer (for eksempel rundt golden circle) på forhånd, så trenger du ikke å leie bil. Været på Island er ganske ustabilt, en regnjakke og varm genser burde du nok ha i kofferten uansett årstid.

7 kommentarer

Henriette Celin

07.07.2016 kl.09:23

Så kjekt med et sånt innlegg. Skal definitivt huske på dette om jeg skal dit en gang. Virker som en veldig fin plass, med flere interessante ting å finne på ^^

Kathrine Skaug

07.07.2016 kl.11:54

Så herlig! Har veldig lyst til å dra til Island - får se om jeg får til det en gang :)

Malin Hanssen

07.07.2016 kl.12:07

Island høres utrolig spennende ut! :-D

Karina Larsen

07.07.2016 kl.13:27

Så bra og gjennomført innlegg! Takk for gode tips. Kanskje det blir der turen går neste gang? :) Ha en fin dag på jobb.

Ingrid

09.07.2016 kl.17:15

Karina Larsen: Tusen takk for det :)

Therese Bråthen <3

07.07.2016 kl.23:55

Kjempe herlig innlegg! :) Island er virkelig en plass jeg vil besøke, det ser så utrolig vakkert ut der! :) Å nå har jeg jo mange ting jeg kan gjøre også! :)

Ingrid

09.07.2016 kl.17:14

Therese Bråthen: Takk for det. Virkelig et vakkert land, så en tur dit anbefales på det sterkeste :D

Skriv en ny kommentar


Jeg er 23 år gammel og heter Ingrid. Jeg blogger om mine interesser som blant annet er mote, mat og interiør.

Kontakt: ingridmarie92@
hotmail.com

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits